Večkrat sem se spraševala zakaj nekateri ne gredo na dopust? Skrbijo za koga in ne morejo od doma? Imajo kmetijo in ne morejo pustiti živali? Nimajo denarja? Imajo delo? Verjetno ima vsak svoj razlog, sama vidim, od kar sem začela s svojo potjo ustvarjanja, da si včasih ne znam vzeti časa zase in za družino, zato mi je bil letošnji dopust toliko bolj željen.

 

Odločitev je padla le nekaj dni pred dopustom moža. Gremo v Prekmurje? Ja, zakaj pa ne. V Prekmurju še nismo bili. Vzeli smo si 4 dni časa zase in hvaležna sva vsem vam strankam, da ste razumeli, da nekaj dni najina delavnica bo mirovala, bo brez hrupa.Reka Mura

Pot je bila dolga, a ob enem zabavna, saj nas je ati zabaval, sta rekli hčerki.  V vasi Šulinci smo imeli hiško. Ker smo prišli pozno je bil večer za kratek sprehod po vasi, kartanje in posteljo. Naslednji dan smo vstali zgodaj, kot bi šli v službo in vrtec. Odpravili smo se v naselje Grad. Ogledali smo si Grad Grad in Ledavsko jezero. Ter se na koncu odpravili do stolpa Vinarium. V petek smo se najprej odpravili na otok ljubezni. Tam smo si ogledali Mlin na Muri, tkalsko delavnico in razstavo o delavcih na Muri. Sledil je ogled gradu Beltinci in nato največje presenečenje za hčerki. Šli smo v adrenalinski park, do Vidovega izvira, Bukovniška jezera, za konec dneva pa še živalski vrt SikaluZoo v Radencih. Ker nas je presenetil dež, smo obisk živalskega vrta in hranjenja živali zaključi prej kot smo mislili, smo pa čas izkoristili za muzej Starodobnikov in Babičev mlin, ki je deloval na vodo in drva.

Otok ljubezni.

V soboto smo šli pogledat domačijo Miška Kranjca. Potem v Rakičan, kjer so bili konji. Sledil je sprehod po Murski Soboti, ogled gradu in kopanje na Soboškem jezeru. Za konec dneva pa še ogled cerkvice Rotunda in ruševin gradu Matzenau. Zvečer pa sta hčerki pripravili zabavni večer, res smo se nasmejali do solz.

Jahanje konjev.

Za zadnji dan sva pripravila še eno presenečenje za hčerki in sicer jahanje konjev. Domačini so zelo prijazni, odprti in tako smo vsakokrat, ko smo koga srečali izvedeli veliko novih informacij in predlogov za raziskovanje tega dela Slovenije. Poskusili smo vodo izvirala mineralnih vrelcev (res okus po radenski, le vonj ni najbolj prijeten). Po razglednem stolpu pa se je naša pot zaključila.

Izvir mineralnih vrelcev.