Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.mmwood.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine naročanja www.mmwood.si, pravice in obveznosti kupca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem/upravljavcem spletne trgovine in kupcem.

 

Dostopnost informacij


Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije: podatke o podjetju Mojca Buh s.p. (ime in sedež podjetja, številka registra), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon), bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave artiklov in način, kraj in rok dostave, cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene (razvidno mora biti prikazano, ali cena že vsebuje davek, stroške prevoza in druge dajatve), način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, in pogoje odstopa, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Ponudba artiklov in cene

 

Vse cene na www.mmwoodsi so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Predstavljena je cena, ki velja za nakup prek spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačila predračuna z nakazilom na transakcijski račun. Spletna stran www.mmwood.si si pridružuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, tudi če je objavljen na spletnem mestu.

Podjetje Mojca Buh s.p. ni zavezanec za davek na dodano vrednost. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila pod navedenimi pogoji.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Vsi izdelki na spletni strani so unikatni in ročno narejeni, zato so tudi slike izdelkov delno simbolične, kar pomeni, da lahko izdelek minimalno odstopa v vzorcu. V primeru nejasnosti smo dosegljivi na info@mmwood.si.

 

Status izdelkov

 

Večina izdelkov je izdelanih po naročilu oz. po opravljenem nakupu. Za izdelavo potrebujemo od 3 do 5 delovnih dni, preden oddamo naročen izdelek dostavni službi (Pošta Slovenije ali osebni prevzem).

 

Naročanje in postopek nakupa

 

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je na spletni strani www.mmwood.si sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot kupca. Na spletni strani kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami. Ko izbere izdelek, ima pod izdelkom obrazec za naročilo, katerega v celoti s popolnimi podatki izpolni. Pri okenci sporočilo čim bolj natančno opišite kaj želite, v kolikor obstajajo različne možnosti izdelave izdelka. Nato kliknete na gumb POŠLJI SPOROČILO. Na mail boste prejeli od ponudnika ponudbo in podatki glede plačila, na katerega odgovorite in potrdite svoje naročilo.

Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca dobavil ali pa celotno naročilo storniral.

Zaradi ročne izdelave izdelkov se ob morebitnem večjem številu hkrati oddanih naročil lahko dobavni rok podaljša.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Načini plačila

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Z nakazilom na račun Mojca Buh s.p. po predračunu (podatke, potrebne za nakazilo, prejmete po elektronski pošti po oddaji naročila) ali po povzetju. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.) ali po povzetju z gotovino dostavni službi.

 

Izdaja računa

 

Ponudnik po odpremi naročenih artiklov kupcu pošlje račun z razčlenjenimi stroški, skupaj z naročenim blagom.

 

Vračilo izdelka/odstop od pogodbe

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@mmwood.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Mojca Buh s.p., Osredek pri Dobrovi 7, 1356 Dobrova. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini in originalni embalaži, razen če je artikel uničen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa.

 

Pomembno! Pri vračilu izdelka prodajalcu je zelo pomembno, da ga ustrezno zapakirate v trdo škatlo – priporočljivo v isto, kot ste jo prejeli ob naročilu. V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan (zapakiran samo v kuverto, brez trde škatlice) in se bo med transportom poškodoval (kar se ob neprimerni zaščiti zagotovo bo), za to odgovarja potrošnik in prodajalec ni zavezan k vračilu kupnine, saj se smatra, da je bil izdelek poškodovan ali uničen zaradi krivde potrošnika, ki izdelka ni ustrezno zavaroval.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

 

Reklamacija/stvarna napaka

 

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke, ponudnik pa jih bo brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom – zapakirani morajo biti v trdo škatlo, po možnosti v tisto, v kateri ste prejeli izdelke.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Podjetje Mojca Buh s.p. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen. Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne strani in izdelovalcu izdelkov (Mojca Buh s.p.) omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

 

Popusti

 

Na spletni strani www.mmwood.si lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Bonov s popusti ni možno uveljavljati na izdelke po naročilu, prav tako na izdelke po naročilu ne veljajo popusti in znižanja.

Pridržujemo si pravico glede napak pri objavah popustov. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se nanašajo na razprodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

Zaloge celotne ponudbe na spletni strani www.mmwood.si in družabnih omrežjih, ki zastopajo to spletno stran, so omejene.

 

Varnost podatkov

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. prodajalca. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Kot upravitelj spletne strani www.mmwood.si se Mojca Buh s.p. v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje, da bo spoštovala zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam. Uporabnik soglaša, da lahko spletno mesto www.mmwood.si njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to. Spletno mesto www.mmwood.si se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Spletna stran www.mmwood.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo ter državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Nasvet uporabnikom. Uporabnik je odgovoren za prebiranje, odpiranje in gledanje vseh vsebin na spletnem mestu. Starostnih omejitev za vsebine na www.mmwood.si ni. Spletno mesto si pridržuje pravico do krajših ustavitev v dostopu do spletne strani www.mmwood.si zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme ter se zavezuje, da bo o vseh daljših motnjah delovanja (več kot 24 ur) predčasno obvestila uporabnike.

 

Komunikacija z uporabnikom

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, jasno pa bodo določeni tudi pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Piškotki

 

Z uporabo spletne www.mmwood.si se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem disku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Med brskanjem spletne strani se v brskalnik nalagajo piškoti, preko katerih nam naš oglaševalski partner omogoča ponovno oglaševanje obiskovalcem gud-shop.com na drugih spletnih straneh. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.

 

Intelektualna lastnina

 

Spletno mesto www.mmwood.si je last Mojce Buh in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani mmwood.si, brez pisnega dovoljenja lastnice ni dovoljena in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic. Prodajalec si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima Mojca Buh edino pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopanja do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopanja do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz splošnih pogojev uporabe.

 

Obveščanje in e-novice

 

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

 

Omejitev odgovornosti

 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mmwood.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna stran www.mmwood.si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Poslanstvo spletne strani so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Vedno pa sem vam na voljo tudi na elektronski pošti info@mmwood.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali razrešiti dvome in vprašanja.

 

Dostava in poštnina

 

Vsako naročilo, oddano skozi sistem spletne strani www.mmwood.si bomo obravnavali še isti dan oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili. Po potrditvi naročila bo paket od 3 do 5 delovnih dni, odposlan oz. pripravljen za prevzem. V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, spletna trgovina www.mmwood.si obvesti kupca.

Partner za dostavo pošiljk je POŠTA SLOVENIJE, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Znesek dostave je odvisen od načina plačila in zneska nakupa. Pri naročilih v znesku nad 60 € poštnino krijemo mi.

OPOZORILO: Pošta Slovenije zaračunava provizijo za odkupnino po ceniku Pošte Slovenije, v kolikor je  prevzem paketa plačilo po povzetju.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 1. 4. 2020